35 REAL TIME SAP SRM Multiple Choice Questions and Answers

SAP SRM Multiple Choice Questions and Answers :-

 

1. What Does SRM Stand For?
A. Sap Relation management
B. Supplier Relationship Management
C. Software Regional Management
D. Support relation management
Ans: B

2. In SRM all the stake holders are __________.
A. Partners
B. Customers
C. Rendors
D. Business executives.
Ans: A

3. How can we transfer stock from one vendor to another vendor?
A. DO 540 and then 541 to the new vendor
B. DO 542 and then 541 to the new vendor
C. DO 543 and then 542 to the new vendor
D. All of the above
Ans: B

SAP SRM Multiple Choice Questions and Answers

SAP SRM Multiple Choice Questions and Answers

4. ________ make vendor as ref, then there will be invoicing party,suppying party, etc.,
A. Partner Function
B. Customer Function
C. Bussiness Partner
D. Stake holders
Ans: A

5. If we replicated a vendor from R/3 to SRM and assigned to wrong Account grp/purchase organization. How can we Correct it?
A. By Using PPOMC_SRM
B. By Using PPOMV_BBP
C. By Using PPO R/3
D. None of above
Ans: B

6. If a person is terminated whether his data is deleted immediately. How long his data will be stored in the database whether it is permanently deleted or not?
A. Stored in Recycle Bin
B. Not Stored
C. Stored in Backend
D. Permanently deleted
Ans: B

7. How SAP SRM is Linked with SAP MM?
A. Create Link in SRM and Replicate it in the R/3.
B. Create AP in SRM and Replicate RS in the R/3.
C. Create PO in SRM and Replicate Po in the R/3.
D. Create Pm in SRM and Replicate RS in the R/3.
Ans: C

8. What is the difference between a business partner and a partner function?
A. Stake holders are partners ,Partner function make vendor as ref, then there will be invoicing party
B. Partners make vendor as ref, then there will be invoicing party, Partner Function are Stack Holders
C. No difference
D. a,b
Ans: A

9. Example for Partners?
A. Consumers
B. Employees
C. Ivoicing party
D. a,c
Ans: B

10. Example for Partner function
A. Customers
B. Vendor
C. Ivoicing party
D. Investors
Ans: C

11. With reference to Master Data in SRM 7.0, which of the following are true?
A. Master data such as products, business partners etc, is available locally in the SRM system.
B. In SRM, both materials and services are stored as products. These are differentiated by ‘Product Types’
C. Product categories correspond to material hierarchies in the SAP back end system.
D. A and B
Ans: D

12. SRM offers various types of multilevel hierarchies. You can use hierarchies to group together related product categories and suppliers, making them easier to find and report on. Which of the following multilevel hierarchies come as part of standard delivery?
A. Supplier Hierarchies
B. Price Hierarchies
C. Base Hierarchies
D. None of the above.
Ans: A

13. In SRM, you can selectively implement new functions or enhance existing ones by activating business functions. In this context, which of the following are true?
A. SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM) provides a Single-step activation process.
B. Business functions are activated using the BLW switches
C. A Business function once activated can be deactivated under certain conditions
D. B and C.
Ans: C

14. Which of the following is the sequence of events for the ‘Inbound Processing and Receipt Confirmation Without WM’ process?
A. Receive advanced shipping notification -> Create inbound delivery -> Post goods receipt -> Send proof of delivery -> Track and evaluate procurement process with SCEM
B. Receive advanced shipping notification -> Create inbound delivery -> Send proof of delivery -> Track and evaluate procurement process with SCEM
C. Create inbound delivery -> Post goods receipt -> Track and evaluate procurement process with SCEM
D. All of the above.
Ans: A

15. You can use the account assignment function in SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM) for Purchase Order, Confirmations etc.
To carry out account assignment, you need to make the following settings:
A. Define the required account assignment categories in Customizing.
B. Define rules according to which the G/L account is to be determined automatically.
C. Optionally, define your own criteria for determining the G/L account using a Business Add-In.
D. All of the above.
Ans: D

16. You can calculate sales tax in SAP Supplier Relationship Management (SAP SRM). The tax is calculated when you create a shopping cart, enter a purchase order, or enter an invoice or a credit memo .
A. True
B. False
Ans: A

17. Pricing is a method of determining prices using the condition technique. SAP SRM uses Pricing when purchase documents are created. The system automatically determines the gross price and any surcharges and discounts that apply to a specific supplier according to defined conditions.
Which of the following are essential elements of the condition technique?
A. Condition Type
B. Calculation Schema
C. Access Sequence
D. All of the above
Ans: D

18. SRM Users can use a supplier list to search for sources of supply for their purchases.
This supplier list is compiled by the purchaser for specific products or product categories and contains suppliers and back-end contracts.
In order to integrate the supplier list into the Shop & Sourcing applications, which of the following activities are relevant?
A. Define number range for the supplier list
B. For the Shop application, specify if the supplier list needs to be used in isolation or in addition to the original source of supply list.
C. Use a Business Add-In to define detailed criteria.
D. All of the above
Ans: D

19. In order to distribute the workload of purchasers, SRM offers the so called automatic assignment. In this context, which of the following are true?
A. Automatic assignment can be done for External requirements, Purchase Orders or Contracts.
B. The BADI BBP_PFRP_ASSIGN_BADI is used to define rules.
C. One purchase requisition can have multiple lines, each of which is assigned to a different purchasing group
D. All of the above.
Ans: D

20.SAP SRM provides predefined technical events for business objects. Events can be triggered by any of the following:
A. Business changes made in the system
B. The results of report run
C. Key Performance Indicators
D. None of above.
Ans: D

21. True or False: The terms Supplier Relationship Management (SRM) and Enterprise Buyer (EBP) are the same, and can be used interchangeably.?
A. True
B. B. False
Ans: B

22. Which of the following is not a standard scenario available for SRM:
A. Self Service Procurement
B. Plan Driven Procurement
C. Service Procurement
D. Extended Classic Scenario
Ans: D

23. The following technical component(s) is/are mandatory for the Self Service Scenario in SRM 5.0:
A. SAP SRM Server 5.5
B. SAP Catalog Content Management 2.0 (CCM)
C. XI Content for SAP SRM Server 5.5
D. a and b
Ans: D

24. Which of the following reports update the status of the follow-on documents within the shopping cart history?
A. BBP_GET_STATUS_2
B. CLEAN_REQREQ_UP
C. RSWUWFMLEC
D. BBP_BW_SC2
Ans: A

25. What is the function of the RSWUWFMLEC report in EBP?
A. To transfer purchase orders from EBP to the back-end system in a standalone scenario.
B. To allow printing of the shopping cart.
C. To send notifications for work items via e-mail to e-mail recipients.
D. To provide the ability for approval preview in the shopping cart.
Ans: C

26. The following statements are true for the Extended Classic Implementation scenario:
A. The leading document is created in SRM and a copy of the document is transferred to the back-end SAP system.
B. The follow-on documents of confirmation and invoice can only be entered in the SAP back-end system.
C. The purchase order can be changed in SAP R/3.
D. The SAP Portal is not compatible with the Extended Classic Implementation scenario of SRM.
Ans: A

27. Which of the following statements are correct about the organization structure in EBP?
A. The report BBP_CHECK_CONSISTENCY checks the consistency of the organization plan.
B. An organization structure is required. The self service scenario cannot be implemented without the organization structure.
C. The inheritance administration of attributes from PPOMA can be configured in table T77OMATTR.
D. All of the above.
Ans: D

28. What statement(s) is correct regarding Plan Driven Procurement in SRM?
A. It is one of the business scenarios in SRM.
B. The report BBP_EXTREQ_TRANSFER is utilized in the SAP backend to transfer the relevant requisitions to EBP.
C. The requirements created in the back-end system can be transferred to EBP where a shopping cart is created, and can then utilize the workflow start conditions rules to get approval(s).
D. a and b
Ans: D

29. Which of the following is true concerning the workflows in SRM?
A. The approval preview allows the end user to visualize all required approvals in a graphical and tabular format.
B. As an alternative to the workflows supplied in the standard system, you can use the SLAPPROVER workflow to ensure more flexible assignment of users. This is a one-step approval workflow.
C. “Ad-hoc” approval functionality provides the ability to dynamically insert approvers or reviewers within the approval chain for a document.
D. All of the above
Ans: D

30. What elementary step(s) is/are associated with workflow customizing in SRM?
A. The workflows to be used have to first be activated in customizing.
B. Workflow start conditions need to be configured by business objects (eg. BUS2121 for the shopping cart).
C. The IMG activity, “Maintain Standard Settings for SAP Business Workflow” can be configured by any user with access to this transaction.
D. a and b
Ans: D

31. What does the transaction “BBPGETVD” do?
A. It transfers the materials from the back-end SAP R/3 system into EBP.
B. It transfers the terms of payment of the vendors from the backend into EBP.
C. It replicates the vendors from the back-end system into the vendor organization (PPOMA_BBP).
D. All vendor master records are transferred from the backend and the business partner numbers are entered for these vendors in EBP.
Ans: C

32.Which statement(s) concerning master data in SRM is/are correct?
A. Material Master Data is transferred from the SAP backend to EBP using middleware.
B. Product Categories correspond to material groups in the SAP backend.
C. Business partner master records correspond to the vendor master records in the SAP backend.
D. All of the above.
Ans: D

33. Which statements pertaining to the OCI interface are correct?
A. OCI allows organizations to connect their EBP systems with online catalogs like Office Depot, Dell, and Grainger and transfer their catalog data into the EBP shopping carts.
B. OCI describes the data exchange between the EBP and external catalog applications.
C. The OCI interface contains inbound and outbound parameters.
D. All of the above
Ans: D

34. Which of the following are correct as of release SRM 4.0?
A. Customer-specific fields can be created for the shopping cart, purchase order, and contract documents in SRM.
B. The procurement card functionality in EBP can be implemented in the Classic and Extended Classic scenario.
C. ITS can now be utilized integrated with the Web Application Server 6.40. This can decrease the total cost of ownership (TCO).
D. a and c
Ans: D

35. What statements pertaining to the account assignment in SRM are correct?
A. A real-time validation occurs in the SAP back-end system.
B. A G/L account has to be assigned to the product category for the validation of the accounts.
C. A local validation in EBP independent of a back-end system is also possible.
D. a and c
Ans: D

SAP SRM Multiple Choice Questions and Answers pdf free download ::

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.